tot ce vrei sa stii despre prim ajutor premedical si interventie in situatii de dezastre

miercuri, 7 mai 2008

Inveti, stii, ajuti, salvezi!

Nevoia cunoasterii primului ajutor devine tot mai acuta in conditiile climatice cu care se confrunta Planeta. De ce? Pentru ca una din 33 de persoane de pe mapamond a fost afectata de dezastrele naturale cauzate de schimbarile climatice in 2007. Numai in Romania peste 1200 de persoane au fost victime ale inundatiilor, alunecarilor de teren sau inzapezirilor. Crucea Rosie Romana a intervenit in 35 de judete cu ajutoare umanitare si servicii de prim ajutor specifice situatiilor de urgenta. Ca răspuns la aceasta, Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a sporit Fondul de Urgenţă pentru Dezastre de la 10 milioane de Franci elveţieni la 25 de milioane, pregătind mai mult personal internaţional şi regional pentru dezastre şi încheind parteneriate pentru a dezvolta informaţiile despre climă şi tehnologiile de avertizare timpurie.


“Schimbările climatice ne afectează pe toţi, atât la nivel global, cât şi la nivel naţional. Numărul în creştere al zonelor afectate de inundaţii şi secetă din ultimii ani din România, este unul din subiectele care preocupă în mod deosebit Crucea Roşie Română. Pe lângă ajutorul umanitar acordat persoanelor afectate de calamităţi, Crucea Roşie desfăşoară programe de pregătire a populaţiei pentru eventualitatea unor dezastre“, a declarat preşedintele Crucii Roşii Române, doamna Mihaela Geoană.

Începând din 2005, Crucea Roşie Română a demarat “Campania Naţională de Prevenire a Dezastrelor”, al cărei obiectiv principal este îmbunătăţirea capacităţii de reacţie a comunităţilor expuse riscurilor de dezastre. În cadrul acestei campanii, mii de oameni au beneficiat de suport informaţional şi material pentru a dezvolta o adevărată „cultură a prevenirii dezastrelor”.


Judetul Sibiu a fost ocolit, insa riscul dezastrelor ramane. Crucea Rosie Romana filiala Sibiu lupta pentru prevenirea dezastrelor si se pregateste sa fie mereu gata de interventie. De aceea de ziua noastra, pregatim actiuni care vor aduce la cunostinta publicului sibian importanta prevenirii calamitatilor dar mai ales posibilitatea cunoasterii primului ajutor esential in caz de dezastru natural.

Daca stii cat este de important sa cunosti tehnicile de prim ajutor, daca vrei si poti sa ajuti, daca vrei sa te implici si sa fii printre cei care fac diferenta nu ezita sa ne cauti.

Fii primul care invata sa salveze!

Niciun comentariu: